• 12
    Dec

Wat zijn de kosten van een Magento webshop?

Voordat je een Magento webshop begint wil je natuurlijk weten welke kosten de webshop met zich meebrengt. Een belangrijke vraag, maar wanneer we gaan googelen vinden we uiteenlopende antwoorden. De kosten voor een Magento webshop varieren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s en zijn afhankelijk van het gewenste eindproduct en het uurtarief van de bouwer.

Voor het gemakt splitsen we de kosten voor een Magento webshop op in drie onderdelen: Ontwikkeling, PSP (payment serviceprovider) en Magento hosting.

Kosten ontwikkeling Magento webshop

Magento is het meest gebruikte eCommerce platform doordat het een breed scala aan functionaliteiten bevat en doordat het systeem uiterst stabiel is. Daarnaast is het populair omdat het een Open Source systeem is; er zijn geen licentiekosten verbonden aan het gebruik van Magento en het systeem kan eenvoudig aangepast of uitgebreid worden.

Heeft u als webshophouder voldoende aan de basisfunctionaliteiten van Magento dan kan uw shop relatief snel klaargezet worden. Er is dan weinig maatwerk nodig, u kunt snel live en bent het goedkoopste uit. In dit geval raden wij ons Basic pakket of Advanced pakket aan. Verschil tussen de pakketten is de template. Bij het Basic pakket gebruiken we een template waarbinnen de eigenaar zelf de basiskleur, achtergrond en layout kan wijzigen. In geval van het Advanced pakket kan er een template naar keuze worden geselecteerd.

Is er geen template geschikt, dan kunt u kiezen voor het Premium pakket. Hier kiezen we een template die in dichtst in de buurt ligt van uw wensen, en bouwen deze vervolgens om tot het gewenste eindresultaat.

Kosten aanvullende Magento extensies

Naast het ontwerp kan het ook zijn dat er functionaliteiten gewenst zijn die niet standaard in Magento voorkomen. Door de grootte van de community en populairiteit zijn er inmiddels voor de meeste fucnties extensies voorhanden, de één betaald, de ander gratis. Kosten van een gemiddelde Magento extensie variëren grofweg van € 10,00 tot € 160,-.

Payment Service Provider

De Payment Service Provider is de partij die de betaalmethoden aanbiedt. Enkele bekende partijen zijn Multisafepay, Sisow, Icepay en Docdata. Het verschilt per PSP en per betaalmethode welke kosten worden gehanteerd. Voor iDEAL zijn de kosten ca. € 0,45 per transactie. Is er bijvoorbeeld ook een Visa & Mastercard plugin nodig, dan is er een duurder contract nodig waarbij ook een maandelijkse fee gerekend wordt.

Magento hosting

Kosten magento webshopEen veelbesproken onderwerp online, welke hosting is geschikt voor mijn Magento webshop? Magento is een relatief zwaar pakket dat een goede hosting vereist. De grootte van de catalogus, de template, aanvullende extensies en het aantal bezoekers zijn bepalend voor het pakket dat nodig is. Voor startende shops raden wij doorgaans de pakketten van Skyberate aan, deze beginnen bij € 10,00 p/m inclusief domeinnaam. Is de shop dusdanig groot dat er een eigen server nodig is dan raden wij Hosting XS, INIT3 of Skyberate aan.

[RICH_REVIEWS_SNIPPET category="all"]